Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Douche Waterpas

Douche

Douche

Nieuwe douche nodig? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 4 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Van een warme douche wordt iedereen blij. Het maakt niet uit of je van plan was jouw badkamer te verbouwen of enkel je douche wil vervangen, de juiste douche vinden waarbij je je fijn voelt is belangrijk. En wij helpen je hier graag een handje bij. Lees op deze pagina wat de gemiddelde kosten van een nieuwe douche zijn en waarvan deze prijs afhankelijk is. Wil je een opmaat gemaakte offerte? Deze kun je aan het eind van de pagina aanvragen.

Wat kost een douche?

Het laten plaatsen van een douche kost gemiddeld rond de €1.300. Afhankelijk van de maten en luxe die je wilt, kan je een goedkopere of een wat duurdere douche laten plaatsen. De meest voorkomende varianten van een douche zijn:

  • Inloopdouche

  • Douchecabine

  • Douchebak

In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen voor een nieuwe douche, inclusief montage en materiaal.

Soort douche Gemiddelde prijs
Douchebak €450
Inloopdouche €1.290
Douchecabine €1.800

Ben je benieuwd naar de precieze kosten van het laten realiseren van een douche? Vraag dan bij ons een opmaat gemaakte offerte aan.

Waarvan is de prijs van de douche afhankelijk?

De prijs van een douche is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder vind je de zaken uitgewerkt.

Type douche

Er zijn verschillende soorten typen douches, waarin forse prijsverschillen zitten. Zo is een douchecabine een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een douchebak met een douchegordijn. Daar staat tegenover dat je met een douchecabine in de meeste gevallen een luxere uitstraling heeft en het spetteren van water meer voorkomt dan een douchegordijn.
Het verschil in prijs, afhankelijk van je eigen smaak voor de type douche, het materiaal en het merk, loopt op tot wel € 1.500.

Bestaande aansluitingen

Het laten aanleggen van een nieuwe douche betekent meestal dat de oude douche uit de badkamer moet worden verwijderd. Wanneer je de nieuwe douche op dezelfde plek wilt als de huidige hoeft de aansluiting niet te worden verplaatst. Dit scheelt veel werk voor de badkamer installateur bij het plaatsen van de nieuwe douche en kan deze, na een paar kleine aanpassingen, gemakkelijk worden geplaatst. In de totaalprijs merk je dit zeker. Wanneer het mogelijk is om de bestaande aansluiting te hergebruiken scheelt je dit tot wel €200 aan extra arbeidskosten.

Extra opties

Als je een nieuwe douche laat aanleggen heb je keuze uit extra opties. In het overzicht hieronder zie je de meest gekozen extra opties met een gemiddelde prijs weergegeven. De prijzen zijn inclusief het plaatsen en btw.

Optie Gemiddelde prijs Toelichting
Regendoucheset €325 Brede platte douchekop waarbij het water in verticale stralen als regen naar beneden komt vallen.
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem €460 LED verlichting- en muzieksysteem voor extra sfeer tijdens het douchen. Deze opties zijn vaak enkel van toepassing op douchecabine.
Vuilwaterpomp €150 Zorgt dat het vuile water afgevoerd wordt en dat haren worden vermalen. Dit maakt de kans op verstopping kleiner.

Prijsvoorbeelden

Hieronder zijn drie voorbeelden van soorten douches en de prijzen ervan.

 

Douchebak

Een douche met douchebak is de eenvoudigste van de drie type douches. Dit type douche bestaat uit een douchebak met douchestang en een douchegordijn. De kosten van een douchebak zijn afhankelijk van onder andere het merk en de afmeting. Het aanleggen van een douchebak kost gemiddeld €85 tot €740, dit is inclusief het plaatsen en btw.

Inloopdouche

Een inloopdouche is vaak een onderdeel van de badkamer zelf en niet een los item. De tegelvloer wordt namelijk doorgetrokken tot in de inloopdouche. Hierbij is de optie om een gemetselde muur als afscheiding aan de zijkant te maken, of je kunt glazen wanden laten plaatsen als afscheiding. De inloopdouche wordt vaak meegenomen in het ontwerp van de badkamer.
Een inloopdouche is makkelijk in gebruik. De kosten ervan zijn volledig afhankelijk van het type tegels en het type afscheidingswand. Gemiddeld liggen deze rond de €430 tot €4.000, inclusief aanleg en btw.

Douchecabine

Er is als laatste de mogelijkheid om te kiezen voor een douchecabine. Een douchecabine is een afgesloten ruimte, waarbij je kan kiezen voor extra luxe snufjes. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld massagestralen, een optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. Door deze luxe snufjes is een douchecabine meestal prijziger dan een inloopdouche of een douche met douchebak en douchegordijn, hoewel de prijs sterk varieert. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een douchecabine tussen de €430 tot €5.200. Dit is inclusief montage en btw.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen