Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor constructieberekening voor verbreden van gat in draagmuur:

Constructieberekening voor verbreden van gat in draagmuur

In verband met het verbreden en verhogen van een al bestaande opening (verbreden van 1.50 m. naar 3.70 m. en verhogen richting plafond) in een draagmuur zijn we op zoek naar een constructeur voor constructieberekening. De muur zelf is 15 cm dik. Zie foto voor situatieschets. Het gaat om een dijkwoning in Rotterdam-Overschie. Eventueel mag de klus zelf (stalen bint plaatsen) ook uitgevoerd worden.
Onze klant uit Rotterdam (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor constructieberekening voor verbreden van gat in draagmuur uit heel Nederland:

Fundering verbreden

Bij het verwijderen van een draagmuur is er een constructieberekening gemaakt voor de draagbalk. Hieruit is bekend geworden dat wij op 2 plaatsen de fundering moeten verbreden. Er moet ongeveer 2,5 m2 betonfundering bij komen. Zie pagina 18 van het document voor meer toelichting.

Constructieberekening tekening maken

We willen een deel van een draagmuur doorbreken (doorgang van de kamer naar de keuken verbreden van 0,95m naar 1,90m) en moeten daarvoor een omgevingsvergunning indienen. Ik ben op zoek naar een offerte voor de : - Bouwtekeningen (voor en na) - Constructieberekening voor de steunbalk Ik ben in het bezit van de meest recente bouwtekeningen uit het archief (1985!!) ter referentie/hergebruik. In de bijlage heb ik een korte beschrijving gemaakt van wat we willen gaan doen. Dank voor de hulp!

Doorgang in de draagmuur verbreden

Wij willen een muur doorbreken tussen keuken en een gang. Hier zit al een deur en we willen de doorgang tot ongeveer 2.6 meter verbreden (inclusief de oude deuropening). Het gaat om een muur in een uitbouw met een plat dak erop (de groene muur, links op de toegevoegde foto). De laatste 60 centimeter van de muur aan de kant van de buitenmuur mag blijven staan, daar zou de balk dus makkelijk op kunnen leunen. We willen de balk laten zetten, en de muur vervolgens zelf slopen. We willen de werkzaamheden graag tussen 22 mei en begin juni 2017 laten uitvoeren omdat wij op 22 mei de sleutel van de woning krijgen. Er is nog geen constructieberekening aanwezig. Het is mogelijk om in overleg de woning te bezoeken voor het opmaken van de offerte.

Constructieberekening

In oktober gaan we een dakkapel vervangen en verbreden op onze woning. De bouwtekening is al gereed en de omgevingsvergunning is verleend. Nu dient er nog een constructieberekening te worden gemaakt, vanwege een grotere dakdoorsnijding en de berekening van de benodigde dikte van een stalen kolom in het midden van de dakkapel. Uiterlijk begin september gereed.

Balkon verbreden

Bestaand balkon verbreden op bestaande liggers, in overleg van beton of hout. Hekwerk moet aangepast worden. Tekening en constructieberekening moet nog gemaakt worden. Welstandcommidsie ziet geen bezwaar. Ik heb bij de buren geinformeerd en die willen haast allemaal meedoen, dus een leuke klus.