Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor constructieberekening voor deuropening in dragende betonmuur:

Constructieberekening voor deuropening in dragende betonmuur

Om twee direct aangrenzende appartementen intern met elkaar te kunnen verbinden, willen we graag een tussendeur laten plaatsen die de woonkamers van de twee appartementen met elkaar verbindt, zie de bijgevoegde tekeningen. De appartementen bevinden zich op de derde verdieping. Boven de twee appartementen zijn alleen nog een 2-kamer appartement (4de verdieping), een lifthuisje en voor de rest een plat dak. Het appartementencomplex werd in 1978 gebouwd. De dragende betonwand is 256 cm hoog, ongeveer 9 meter breed en, schat ik, 20 cm dik. De in de betonwand te zagen opening moet 90 x 205 cm groot worden.
Onze klant uit Leiden (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor constructieberekening voor deuropening in dragende betonmuur uit heel Nederland:

Draagmuur verwijderen en draagbalk plaatsen

In ons huis wil ik een deuropening in een draagmuur laten maken (ca 1 m breed). Er is al een constructieberekening en tekening aanwezig, vergunningaanvraag loopt. De deuropening komt in een 18 cm dikke betonnen muur, er moet een balk HE180B geplaatst worden. Offerte graag inclusief afvoer materiaal, en als meerprijs plaatsing kozijnen + deur (maar dat laatste hoeft niet per se).

Constructieberekening maken

Ik heb een constructieberekening nodig voor het volgende: Ik wil in mijn woning een dragende muur doorbreken om een open keuken te creëren. Daarnaast wil ik de deuropening verplaatsen richting voorzijde van het huis. De dragende muur moet een overspanning van 2400 mm kunnen hebben en de deuropening van 900 mm exclusief kozijn. Is het mogelijk een berekening te maken op sterkte en aan te geven welke profielen geïnstalleerd moeten worden.

Dragende muur verwijderen

Ik wil een deel van een draagmuur laten verwijderen. Het betreft een draagmuur waarop een muur van de bovenste verdieping rust, en de balken van de vloer op de eerste verdieping. In de muur zit reeds een deuropening van 93,5x208,5cm. Het is de bedoeling dat het deel van de muur naast de deuropening tot aan de buitenmuur wordt weggehaald tot aan de hoogte van de deurpost. In totaliteit gaat het om 1,75m x 2,08m wat weggehaald moet worden. Dit staat ook op de foto's. Er moet een ondersteuning geplaatst worden om het verwijderen van de muur op te vangen, en er moet een constructieberekening worden gemaakt voor de vergunning. Alles mag stuc klaar opgeleverd worden en afvoer van de stenen is niet nodig maar mag wel. Graag een mail met offerte, en werkzaamheden kunnen per direct beginnen of later in overleg.

Doorgang in de draagmuur verbreden

Wij willen een muur doorbreken tussen keuken en een gang. Hier zit al een deur en we willen de doorgang tot ongeveer 2.6 meter verbreden (inclusief de oude deuropening). Het gaat om een muur in een uitbouw met een plat dak erop (de groene muur, links op de toegevoegde foto). De laatste 60 centimeter van de muur aan de kant van de buitenmuur mag blijven staan, daar zou de balk dus makkelijk op kunnen leunen. We willen de balk laten zetten, en de muur vervolgens zelf slopen. We willen de werkzaamheden graag tussen 22 mei en begin juni 2017 laten uitvoeren omdat wij op 22 mei de sleutel van de woning krijgen. Er is nog geen constructieberekening aanwezig. Het is mogelijk om in overleg de woning te bezoeken voor het opmaken van de offerte.

Constructietekening maken voor een muurdoorbraak

Wij overwegen een opening in een draagmuur te maken voor een deuropening tussen een interne box en externe box. Daarvoor hebben we een constructieberekening nodig om het veilig te kunnen laten uitvoeren. Met die tekeningen- berekeningen moeten we toestemming vragen aan de VvE. De vergadering van de VvE is half april en voor die tijd willen we de uitgewerkte plannen graag afgerond hebben.

Deuropening met latei in een dragende muur maken

Ik wil mijn keuken bij de woonkamer betrekken en de opening doorbreken. Daarvoor moet een enkelsteens wandje van 165 centimeter breed en 250 centimeter hoog door worden gebroken. Omdat deze dragend is moet hierboven een latei worden geplaatst. Boven de te doorbreken muur zit een dakterras en een schoorsteen, deze laatste rust op een gewapend betonplaatje waar rekening gehouden mee dient te worden bij de sloop. De schoorsteen is in gebruik door een ventilatie kanaal. Mogelijk moet deze ondersteund worden. Dat is op dit moment niet duidelijk. Bij mijn buren is deze klus recentelijk gedaan. Deze hebben volgens de berekening een hoeklijn van 100 x 100 x 10 centimeter en 170 centimeter lang geplaatst. Het afvoeren van het sloopafval en het afwerken van de muur doe ik zelf. De constructieberekening van de buren mag gebruikte worden. NB Het plafond van de woonkamer is hoger dan het plafond van de keuken. Respectievelijk 267 centimeter en 247 centimeter hoog.

Dakterras en deuropening realiseren

Ik wil graag een dakterras op mijn dak. Geschat 12 bij 5 meter. Er is een vliering aanwezig die bij het dakterras betrokken moet worden. Op de eerste etage wil ik graag een deur laten maken naar het dak op de keuken waar de trap naar het dakterras komt. De trap wil ik buitenshuis. Er is nog geen vergunning aanwezig. Er is ook nog geen constructieberekening gemaakt.

Constructieberekening draagmuur en verwijderen

Ik zou graag een offerte ontvangen voor een constructieberekening en uitvoering van het volgende project. Een draagmuur dient deels te worden verwijderd. De muur is 3.50 m lang, ik zou graag een zo groot mogelijke doorgang willen creëren (bijvoorbeeld van 2.50 meter). Tevens het aanleggen van een deuropening in een draagmuur (welke haaks staat op de muur waarvan een gedeelte moet worden verwijderd).

Constructieberekening en -tekening maken

Wij hebben een benedenwoning gekocht, waar van voor naar achter een hele lange gang loopt. Wij willen de draagmuur van die gang wijzigen, waarbij een doorbraak wordt gemaakt, een extra deuropening wordt gemaakt en een bestaande deuropening wordt vergroot. Wij willen hiervoor een vergunning aanvragen en daartoe hebben we een constructieberekening en optioneel bouwtekeningen nodig. Wij ontvangen graag uw offerteprijs voor die werkzaamheden.

Draagmuur verwijderen tussen twee kamers

Ik wil een draagmuur verwijderen tussen de werkkamer en de woonkamer. De muur is ongeveer 280 cm lang en 3 meter hoog. Er moet een stalen balk komen van ongeveer 160 cm (inclusief deuropening). Het te verwijderen deel is een meter onder het dak. Er is nog geen constructieberekening gemaakt.