Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor draagkracht van een plat dak berekenen:

Draagkracht van een plat dak berekenen

Twee jaar geleden hebben we Sedum op ons platte dak van de woning laten leggen en een half jaar geleden zonnepanelen. Nu heb ik de indruk dat scheurtjes in sommige houten balken die het dak dragen, groter worden. Ik wil graag weten of dat kwaad kan en als dat zo is, wat we moeten doen. De dwarsbalken en platen zijn van binnenuit goed zichtbaar. Wat kost het als u een draagkrachtberekening maakt?
Onze klant uit Utrecht (Utrecht) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor draagkracht van een plat dak berekenen uit heel Nederland:

Draagkracht berekenen van een balkon

Op mijn plat dak en dakterras wil ik beplanting aan laten leggen. Hiervoor moet ik weten wat de draagkracht is. Het betreft een woning uit 2003.

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik wil de draagkracht van mijn schuur en carport laten berekenen en advies voor versterken indien nodig.

Draagkracht berekenen van een plat dak

Berekening maken of zonnepanelen op een plat dak kunnen, gaat om 24 stuks.

Draagkracht berekenen van een plat dak

Voor het plaatsen van zonnepanelen ben ik opzoek naar het toelaatbare gewicht per vierkante meter van ons platte dak. Hiervoor wil ik graag een draagkracht berekening laten maken. Helaas zijn niet alle gegevens van het huidige dak bekend. Wat we weten is de balkhoogte, balkbreedte, hart op hart afstand en te overbruggen afstand. Houtclassificatie is niet bekend. Ook weten we dat de panelen uitkomen op een gewicht van ongeveer 60 kilogram/vierkante meter De berekening zou ik ook graag telefonisch of op locatie doorspreken.

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik wil 9 zonnepanelen laten plaatsen op het platte dak van onze woning. Dit betreft een houtskelet woning (2 onder 1 kap). Volgens de installateur van de panelen zal er sprake zijn van een toename van het gewicht van ongeveer 350 kg. Indien ik 6 panelen laat plaatsen zal het extra gewicht ongeveer 220 kg bedragen. Ik ben uiteraard in het bezit van een gedetailleerde bouwtekening van de woning. Het dak is ongeveer 10 meter hoog.

Draagkracht berekenen van een plat dak

Ik wil zonnepanelen op mijn dakopbouw plaatsen. De opbouw is gemaakt van balken, hij heeft 21 balken naast elkaar. De opbouw is 7 x 7 meter. Van de opbouw is een tekening naar de gemeente gegaan. Mogelijk kan ik die nog opvragen. Voor het plaatsen van de zonnepanelen heb ik een officiële berekening nodig voor de belastbaarheid van het dak. Dit is nodig voor de vereniging van eigenaren om toestemming te krijgen voor het overgaan tot het plaatsen van de zonnepanelen.

Opbouw op bestaande uitbouw

Wat is de richtlijn qua prijs in een opbouw van 4.30 x 8 meter? Aan de binnenzijde afwerken tot behangklaar. Water, elektra en dergelijke doortrekken en een trap als toegang naar de verdieping maken. Met een plat dak. Een raam erin aan de lange zijde is voldoende. De opbouw zou op een bestaande uitbouw komen. Dat heeft voldoende draagkracht voor een opbouw van metselwerk. Ik wil dit puur ter informatie en een richtprijs weten want het gaat om een huis wat wij mogelijk willen aankopen.

Houten uitbouw maken

Ik zou graag een offerte zien voor het volgende: houten uitbouw van 3 x 3 meter. Met een plat dak en geïsoleerd. Het komt in het verlengde van de huidige keuken maar de nieuwe keuken wordt in de uitbouw geplaatst. Er zal dus een beetje leidingwerk omgelegd moeten worden. In De gevel ook doorbreken dus. de uitbouw willen we 1 raam/deur. Op dit moment staat er op de plek van de uitbouw een grote overkapping, misschien scheelt dit in de funderingskosten. Misschien heeft de fundering al voldoende draagkracht.

Extra verdieping met plat dak bouwen

Wij willen een extra verdieping boven onze woning met een plat dak. De afmetingen zijn circa 5 meter breed en 9 meter lang. Hoe op te bouwen is afhankelijk van de kosten. De woning is via Koopgarant gekocht van de woningbouw. Het is nog niet bekend wat de draagkracht van het dak is. De constructietekening ligt bij de gemeente. Het waren drie grote mappen, we hebben van een aantal documenten een foto gemaakt. Elektra en verwarming doortrekken. Casco oplevering.

Opbouw op de garage maken

Wij willen een uitbouw met plat dak van 3 meter breed en 6 meter lang op de bestaande garage. Het huis heeft ook een plat dak. Het deel op de garage willen we aanbouwen. In de gevel waar de uitbouw komt, zit nu een raam en daar moet een doorgang naar de uitbouw komen. In de uitbouw moet aan de voor- en achterkant een raam komen. Mits de omgevingsvergunning dat niet toelaat. Aan de achterzijde willen we een schuifpui laten plaatsen, om op de uitbouw van de begane grond te komen. Dat willen we als dakterras gebruiken. Meerdere huizen hebben op de garage een uitbouw gezet. Ik denk dat het huidige garagedak voldoende draagkracht heeft om er een uitbouw van houtskeletbouw op te maken. De uitvoering in oktober of november. Graag een prijs met casco of volledige.