Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor bouwkundig advies uitbouw:

Bouwkundig advies uitbouw

Wij zoeken een specialist die ons kan helpen met het ontwerpen van een uitbouw en het uitvoeren van een bouwkundig advies hiervoor.
Onze klant uit Assendelft (Noord-Holland) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor bouwkundig advies uitbouw uit heel Nederland:

Openhaard controleren en schoorsteen vegen

Wij zijn onlangs in ons huis getrokken waar een openhaard aanwezig is. Hier zijn we erg blij mee, maar we willen wel dat deze veilig en klaar voor de winter is. We willen dus de schoorsteen laten vegen. Bovendien zei de bouwkundig inspecteur tijdens het aankopen van de woning dat er sprake is van onvolledige verbranding en dat er extra ventilatie nodig is. Wij willen hier graag advies over en dit in orde maken voor de herfst. Ik ben nu nog met verlof dus is het makkelijk voor mij om af te spreken.

Gevel laten impregneren

Wij hebben een nieuwe woning gekocht en uit het bouwkundig advies komt naar voren om de gevel te laten impregneren, ik ben benieuwd wat de kosten hiervoor zijn. Gaat om de woning Middenweg 87 te Andijk.

Kelder bouwen onder bestaande woning

Wij willen een kelder inbouwen liefst over de volle breedte van het huis. De woning dateert uit 1991. Liefst 7 meter breed en 7 meter lang indien mogelijk. Het betreft een hoekwoning zonder kruipruimte, zonder kelder. Meerdere mensen bij ons in de wijk hebben een kelder laten bouwen dus vergunning moet geen probleem zijn. Graag advies over wat bij ons bouwkundig mogelijk is, eventuele alternatieven en tegen welke prijs.

Steunbalk in het plafond repareren/vervangen

In het plafond tussen de 2e en de 3e verdieping blijkt ooit een steunbalk te zijn ingekort. Hier lijkt echter ons toilet van de 3e verdieping op te rusten. Graag wil ik samen met de benedenburen advies van een vakman en een prijs om dit bouwkundig te herstellen. Dan kunnen wij dit aan de VVE voorleggen want het moet wel hersteld worden.

Serre aan de achterzijde realiseren

Wij willen een serre laten bouwen. De globale afmeting voor de aankomende serre moet worden 5,25 mtr bij 3 mtr. De exacte maten hangt geheel af van uw bouwkundig advies. Als het mogelijk is willen wij graag de situatie door u bij ons ter plaatse willen laten bekijken (de ondergrond is namelijk veel zand en zakt veel) voor de fundering. In de buurt geven ze aan dat een vergunning niet nodig is, maar ik probeer een afspraak met de gemeente te krijgen dat ik in het archief mag kijken naar hoe ons huis gebouwd is en of een vergunning nodig is of niet. We zijn al enige tijd bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden en we willen nu serieus aan de gang. Wij willen of een aluminium of een kunststoffen serre compleet van glas (dak en de zijkanten). Mogelijk dat we ook elektrische zonwering willen hebben en verwarming. We willen een complete oplevering. De tuin willen we ook aanpakken, we zouden de tegels willen vervangen, maar we vragen ons af of het handiger is eerst de oude tegels te verwijderen en dan te bouwen, of de tegels te laten liggen en later dit te laten doen. We hebben geen haast, het liefst zouden we er in de zomer al gebruik willen maken van de serre, maar september vinden we ook goed.

Betonrot aan het balkon van woning herstellen + schoorsteen stuccen

In de betonnen balkonconstructie is betonrot geconstateerd. Deze betonrot is reeds gerepareerd, maar zonder succes. Gerepareerde stukken scheuren en gecorrodeerde wapening is zichtbaar. Advies bouwkundig rapport (2018): op korte termijn herstellen. Aangezien de gerepareerde stukken los raken van de betonplaat is het advies ook deze te verwijderen. Vervolgens de wapening behandelen en repareren met een epoxy betonmortel. Zie bijlage voor foto's. De buren hebben hetzelfde probleem. Graag een offerte voor apart én gecombineerd. Daarnaast impregneren/stuccen van schoorsteen op balkon (zie foto). De schoorsteen is met EPDM beplakt. Reden is volgens de vorige eigenaar een poreuze schoorsteen, oorzaak niet bekend. Het EPDM zit echter niet juist bevestigd, waardoor er water achter kan komen en er vorstschade kan ontstaan

Binnenmuren isoleren

Wij willen onze muren graag isoleren (100 m2). Het is een spouwmuur, maar volgens onze bouwkundig keurder is die spouwlaag te smal voor een goede isolatiewaarde, daarom denken we nu aan isoleren met voorzetwanden oid. Het gaat om een hoekwoning uit de jaren dertig. Het gaat in ieder geval om de begane grond, verder is er nog een souterrain en een eerste verdieping met schuin dak (daarover graag uw advies). Wat zijn de mogelijkheden, de grove kosten en op welke termijn zou u dit kunnen doen?

Draagmuur verwijderen en eventueel badkamer renoveren

Hallo, Wij hebben onlangs een huis gekocht (9 maart overdracht). Wij willen graag de muur tussen de keuken en woonkamer doorbreken. Het betreft een dragende muur. Daarnaast hebben wij een bouwkundig rapport laten maken en hieruit blijken directe reparaties nodig (zie bijlagen). Als laatste willen wij de badkamer aanpassen dan wel geheel vervangen. Wij hebben zowel advies over de beste aanpak als uitvoering nodig.

Dakopbouw, renovatie badkamer en toiletruimte, inclusief isoleren

Graag willen wij de woning uitbreiden met een dakopbouw en ook vernieuwen van de badkamer en toilet plus wat isoleren en klimaatbeheersing.  Het gaat om het volgende: Dakopbouw met schuifpui achterzijde en balkon inclusief elektra, leidingwerk (cv doortrekken en vernieuwen, toilet met wastafel in washok) , stucwerk, enzovoort, het hele plaatje. Formaat woning: 5,50m bij 9,60m (buitenkant muur tot muur). Constructie kunststof met houtlook. Airco installatie en zonnepanelen dakopbouw. Badkamer 1e etage, toilet begane grond. Spouwmuur isoleren brandgang zijde. Zoals u ziet hebben wij flinke plannen, graag willen wij een offerte op maat en ook advies. Liefst op korte termijn, het gaat ook om het hele plaatje incl. architect en bouwkundig ingenieur, vergunningsaanvraag etc.

Advies verbouwing + vaste trap realiseren en de keuken verbouwen

Ik heb recentelijk een klusappartement gekocht en ik ben op zoek naar iemand die advies kan geven als het gaat om renovatie en verbouwing en de kosten die hierbij komen kijken. Als dit mogelijk is wil ik ook van de woonkamer naar de zolder een vaste trap laten plaatsen en de vlizo trap eruit halen. Ik heb nog niet nagedacht van welk materiaal ik de vaste trap zou willen hebben. Daarnaast wil ik ook de keuken uitbreiden; hier zou het gaan om het weghalen van een muur, maar het hangt af van wat er bouwkundig mogelijk is. Ik heb redelijk wat plannen, alleen ben ik geen bouwkundige, dus daarin wil ik in eerste instantie advies willen van wat er mogelijk is. Bent u in staat om mij te adviseren en evt. renovatie / verbouwingsklussen op te pakken? Alvast bedankt voor uw reactie!