Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor constructie advies en berekening tbv het realiseren van een dakopbouw:

Constructie advies en berekening tbv het realiseren van een dakopbouw

Ik wil een constructie berekening laten maken voor een opbouw. Het is een plat dak en de opbouw willen we van hout. Ook een plat dak en kunststof kozijnen.
Onze klant uit Oosterhout (Noord-Brabant) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor constructie advies en berekening tbv het realiseren van een dakopbouw uit heel Nederland:

Sedum dekking aanbrengen op garage

ik wil graag een sedumdak (extensief) op het garagedak laten aanleggen. gezien de verschillende technieken van aanleggen (cassettes, matten) en bijbehorende gewichten en onbekendheid van de dakconstructie hoor ik graag advies om het juiste te kiezen. huidig dak ik bitumen dak met enige aanwezigheid van split. op ongeveer het midden van de lange zijde zit een HWA. oppervlak is 20m2. Graag nodig ik iemand uit om constructie te analyseren

Opbouw plat dak

Graag ontvangen we een offerte voor een dakopbouw. Zie foto met maten. Dakopbouw bijv slaapkamer met dakterras. Bij dakterras een schuifpui en voorkant van opbouw 2 kunststof kantelramen. Graag ook een gat in het dak maken voor een trap. Zal ongeveer 10 bij 5 worden. We hebben nog geen vergunning aangevraagd. We willen graag wat advies over de oplevering, weten wel al dat het een metsel constructie moet worden.

Uitbouw achterzijde

Wij willen graag een aanbouw aan de achterzijde van onze woning plaatsen. De aanbouw moet over de gehele breedte van de woning komen. De afmetingen zijn 5 meter breedte en 4 meter diep (20 m2) de hoogte van vloer tot plafond is 2.5 meter. We willen de huidige kozijnen uit de achtergevel gebruiken in de nieuwe achtergevel. De kleur van de stenen willen we graag hetzelfde als de huidige stenen (rood en zwart) De woning betreft een hoekwoning met hiernaast een brandgang. Er moeten een aantal waterleidingen verlegt worden in verband met het plaatsen van een nieuwe keuken en het verplaatsen van de radiator. De keuken gaat doorlopen in de nieuwe aanbouw derhalve zouden we het liefst hebben dat er een balk in het plafond wordt geplaatst om de oude draagmuur op te vangen. We zitten te denken aan een oplevering tussen casco en compleet, graag nog wat advies van de vakman. Daarnaast moeten er ook nog een bouwtekening en constructie berekening gemaakt worden (mochten jullie dit niet doen kunnen we dit ook buiten jullie om doen). Van de woning zelf zijn wel de bouwtekeningen en constructieberekeningen aanwezig.

Een schuurdak isoleren of vervangen

Het betreft de schuur in de tuin. We hebben onlangs de wanden daarvan geïsoleerd en maken ons zorgen om de conditie van de houten (dak)constructie richting de toekomst. Wij zijn tevens van plan om onze CV-ketel en wasmachine daar naar toe te verplaatsen en zouden graag advies van een vakman willen hebben over de te ondernemen acties. Het betreft een schuur van ongeveer 300 bij 600 cm met een hoogte van 270 cm. Het platte dak is volgens mij van hout en bedekt met bitumen, maar dat is een schatting.

Uitbouw renoveren/vernieuwen

Het dak van onze (door de vorige eigenaar zelfgebouwde) aanbouw aan de achterzijde van ons huis lekt op meerdere plaatsen. De aanbouw is circa 6 meter x 3 meter. Het lijkt te zijn opgetrokken uit hout en kunststof panelen. Het geheel ziet er niet erg netjes afgewerkt uit. Graag advies van een aannemer om eventueel huidige zelfbouw te slopen en nieuwe aanbouw te plaatsen (en dan eventueel meteen een van 2 woonlagen). Of (als huidige constructie goed blijkt te zijn) buitenzijde opnieuw bekleden en daklekkage herstellen, al dan niet met een verdieping erop. Het zou fijn zijn als op korte termijn eerst de lekkage verholpen kan worden en de rest in overleg met de vakman.

Pergola met tuinschommel constructie van hout

Foto's heb ik online gevonden. In de eerste foto heb ik de wenselijke afmetingen toegevoegd. De constructie moet sterk genoeg zijn voor een schommel/klimtouw en een hangmat te kunnen bevestigen. (Als 7,15 meter te lang is om met 3 palen te overbruggen heb ik nog wel een alternatief om de middelste twee steunpalen met een meter ertussen te hebben bijvoorbeeld) Aan het einde van deze constructie willen we de schutting er ook extra stevigheid mee geven. (die is een beetje scheef gewaaid.) Soort hout graag advies, ik zie in voorbeelden meestal douglas hout.

250 m2 geisoleerde dakplaten en nieuwe dakkapel van 13 meter

Van een vrijstaand woonhuis het dak (circa 250 m2), de betonnen sneldek-dakpannen vervangen voor bijvoorbeeld lichtere metalen geisoleerde dakpanplaten. De huidige betonnen sneldekkers verwijderen wij zelf. Graag willen wij bijvoorbeeld metalen dakpanplaten op geïsoleerd antraciet en het liefst met leislag. Graag ook advies van de dakdekker. Momenteel hangt de achterzijde van het dak (16 meter breed) iets door, vermoedelijk omdat de betonnen sneldekkers eigenlijk te zwaar waren voor de constructie. Dit moet hersteld worden en we willen meteen aan de achterzijde in hetzelfde dak een kunststof dakkapel van circa 13 meter breed met meerdere draai-kiep-ramen. De zoldervloer is van hout dus mogelijk versterking noodzakelijk.

Aanpassing/renoveren van trapopgang-ruimte op het dak

Het gaat om een jaren '30 tussenwoning met houten plafonds en dak. De opgang (vaste trap) naar het dakterras heeft een opening van 120 cm x 90 cm met zinken afwerking met daarop een kleine kajuit-achtige houten constructie erop in schuine vorm. Ik wil deze constructie renoveren of vervangen voor een nieuwe onderhoudsarme constructie. Eventueel dus iets met kunststof kozijnen. Het is daarbij heel belangrijk om meteen een goede geluidswering te creëren. Het is een uitdaging omdat de beschikbare ruimte om er iets anders van te maken beperkt is. Graag advies van een ervaren dak-timmerman/aannemer. Het dak bestaat uit 2 niveaus, voor een gedeelte met dakpannen en achter plat.

Gesloten erkerdak slopen en glazen kozijndak-constructie op aanbrengen

Ik wil het gesloten plafond van een driehoekige houten erker openbreken en er een glazen dak van laten maken. Het is een driehoekig dak van ongeveer 3,30 meter x 3,30 meter x 2,80 meter. Momenteel bestaat het uit een houten plafond met bitumen en aan de binnenzijde gestuct. Bestaande dak van deze erker slopen en afvoeren en maatwerk-kozijnconstructie (punt?) met dubbel glas maken en aanbrengen als nieuw (punt?)dak van bestaande erker. Mogelijk een kozijnbalk in het midden waardoor er een soort punt ontstaat welke tegen de gevel leunt ? Graag advies van de timmerman ivm afwatering, vorm, etc.

Balkon laten bouwen aan achterzijde

Wij hebben een rijtjeshuis uit het jaar 2000 en hebben op onze 1e verdieping aan de achterzijde een "frans" balkon (dus alleen een hekwerk en naar binnen openslaande deuren). Wij willen hier een buitenbalkon laten plaatsen wat 2,50 meter uit de achtergevel steekt met een breedte van 4,00 meter. Ik wil advies van de vakman over de constructie en wat het kost. Ik weet niet of ik hier een vergunning voor moet aanvragen.

Partners

Partners van Casius