Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor berekening voor een steunbalk laten maken:

Berekening voor een steunbalk laten maken

Ik wil een draagmuur laten doorbreken en een steunbalk laten plaatsen. De muur is 3 meter hoog en 6,5 meter lang. Op de eerste verdieping ligt aan 1 kant een betonnen vloer van 10 cm dik. Deze vloer draagt op het midden van de draagmuur met 1 balk. Dus puntbelasting. Aan de andere kant ligt een houten vloer. Deze ligt echter niet op de draagmuur. Vervolgens staat op deze verdiepingsvloer een gemetselde muur van 2 meter hoog. Op deze hoogte van 2 meter begint aan beide zijden het schuine pannendak van 3 meter hoog. Aan beide zijden liggen de gordingen op de draagmuur. De muur op de verdiepingsvloer is dus in het midden 5 meter hoog. Ik wil graag een berekening van de stalen balk, met een voorkeur voor een bezoek balk.
Onze klant uit Simpelveld (Limburg) wenst(e) offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor berekening voor een steunbalk laten maken uit heel Nederland:

Stuk draagmuur slopen en steunbalk plaatsen

Het betreft de dragende muur van een jaren '30 woning tussen de keuken en woonkamer. De muur is 15 cm dik. De opdracht openbreken van de keuken en het plaatsen van een steunbalk ter vervanging hiervan. Berekening etcetera dient verzorgt te worden. In de muur is een doorgat (zie foto’s). De afmetingen van de muur zijn 270 hoog x 290 breed en 15 cm dik. Het sloopwerk dient zo netjes mogelijk te gebeuren zonder de vloer in de woonkamer te beschadigen en zo mn mogelijk van het plafond te beschadigen. Ik kijk uit naar voorstellen die prijzen omvatten inclusief mogelijke data en tijden om het werk uit te voeren.

Latei of steunbalk plaatsen in een dragende muur

Opzoek naar een partij die een doorgang kan maken in een draagmuur. Constructietekening en berekening zijn in ons bezit. Het gaat om een opening van 100 cm breed bij 240 cm hoog.

Draagmuren slopen

We hebben belangstelling voor een flat op de 2e verdieping in een gebouw van 9 verdiepingen in Amersfoort. Indien er 2 tussenmuren kunnen worden gesloopt, overwegen we deze flat te kopen. Het gaat ons om 2 dragende muren. De 1e muur is de afscheiding van de keuken met een slaapkamer. Het liefst de hele muur laten vervallen, tegen smalle steunmuren hebben we geen groot bezwaar. De muur is ca, 5.50 meter breed en ca. 2.50 meter. hoog. De 2e muur is de muur tussen de woonkamer en de slaapkamer. In principe is daar reeds een soort doorgang van een opening van ca. 1.90 meter. breed en ca. 2 meter. Hoog. De huidige bewoners hebben daar een schuifdeur van gemaakt. Deze 'toog' zouden we willen verbreden naar ca. 3 meter, richting balkon. De latei aan de bovenkant, voor de steunbalk, willen we zo minimaal mogelijk houden qua hoogte. Maar wat wel verantwoord is natuurlijk. Graag ontvangen wij een offerte inclusief bouwvergunning aanvraag en berekening, afvoeren puin, etc.

Draagmuur verwijderen en steunbalk plaatsen

Ik wil mijn woning verbouwen. Er moeten 3 kleine ruimtes tot een grote ruimte worden gemaakt. Er is al een constructeur geweest die een berekening heeft gemaakt op basis waarvan de stalen balken zijn besteld. We zoeken nu nog een firma die de sloop kan uitvoeren in het najaar. Het betreft doorbraak en stutten muren, plaatsen van de balken, afvoeren puin, afbreken schoorsteen.

Draagmuur slopen

Meneer/ mevrouw, We zijn op zoek naar een bedrijf voor het verwijderen van de muur tussen onze keuken en woonkamer. Het betreft het slopen van de muur tussen keuken en woonkamer. De muur in totaal is 3 meter. Nummer 2: Op 1. 20 tot 1. 40 zit een betonnen steunbalk die de verdieping boven steunt en niet verwijderd wordt. Nummer 1: De eerste 1. 20 meter is niet dragend en kan verwijderd worden. Nummer 3: Het tweede stuk muur (van 1. 40 tot 3. 00 dus 1. 60 meter) is gedeeltelijk dragend, dus hier zal een stalen balk moeten komen (zie berekening). We zijn nog afwachtende wat betreft de omgevingsvergunning. Kunt u op basis van deze informatie en de bijlagen een offerte maken? Ik hoor graag snel van u. Met vriendelijke groet,

Draagmuur gedeeltelijk slopen

Het gedeeltelijk slopen van de draagmuur naar de keuken plus het aanbrengen van een steunbalk. Er zit een foto bij met de maten, graag zou ik een offerte willen van een berekening met en zonder puin afvoer

Constructieberekening maken voor een steunbalk

Berekening van steunbalk voor draagmuur weghalen over 290 cm.

Draagmuur en achtergevel verwijderen

De klus betreft het verwijderen van de achtergevel en het plaatsen van een steunbalk. De balk dient dusdanig hoog geplaatst te worden dat het plafond kan doorlopen. Een en ander is dan vrij van leidingwerk. Graag ontvang ik ook een prijs voor een berekening en afvoer puin toevoegen. Het plan is pas om dit volgend jaar uit te voeren. Maar omdat we dit jaar al de bovenliggende badkamer en vloeren gaan aanpakken, oriënteer ik me vast op de doorbraak. Mogelijk dat het plaatsen van stempels veel schade aan de badkamer, -wand en vloeren aanricht. Dan is het wellicht verstandig om een en ander om te gooien. De dagmaat van de doorbraak is 580 cm en de hoogte 280 cm. De woning is uit 1936 en de muren van steen met spouw. Boven de balk is de 1e etage. Daarboven het dak.

Draagmuur verwijderen en steunbalk plaatsen

Wij willen in onze woning een L-vormige steunmuur laten verwijderen van ongeveer 6 m². De muur is ongeveer 25 cm dik en bevindt zich tussen de keuken en een slaapkamer. Wij zullen een omgevingsvergunning gaan aanvragen en hebben hierbij ook een constructietekening en - berekening nodig. Wij ontvangen graag uw offerte voor het verwijderen van de muur, aanbrengen van een steunbalk en alle afwerkingen die nodig zijn. Ook is uw hulp gewenst bij de aanvraag van de vergunning. Ik maak graag een afspraak om de situatie ter plaatse te bespreken en ontvang daarna uw offerte. Ik ben Engelssprekend, deze aanvraag is voor mij vertaald.

Draagmuur slopen

Het gaat om een betonnen draag muur van 4 meter breed bij 2,50 meter hoog. Deze muur dient te worden verwijderd en hierna zal er een steunbalk geplaatst moeten worden. Hiervoor moet er een constructie berekening gemaakt te worde. Het afvoeren van het puin dient separaat te worden vermeld op de offerte.