Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw wensen door een architect uit Friesland te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende architecten. U komt in de provincie Friesland heel eenvoudig en snel in contact met één architect of meerdere architecten.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat onze architecten uit Friesland u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw architect!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende bouwkundigen, bouwkundig tekenbureau's, constructeurs, ontwerpers en architecten in Friesland.


Voor een architect, goed èn betaalbaar, uit Friesland bent u bij Casius aan het juiste adres!
Ook voor een architect in Appelscha, Bolsward, Drachten, Franeker, Gorredijk, Hardegarijp, Harlingen, Heerenveen, Joure, Leeuwarden, Lemmer, Oosterwolde, Sneek, Stiens, Wolvega uit Friesland kunt u bij Casius terecht!

Uit heel Nederland zijn gratis offertes aangevraagd bij architecten voor: ontwerp nieuwe indeling van een Oostenrijkse noodwoning, balk berekening voor H Balk, bouwtekening maken, draagkracht berekening plat dak tbv groen dak, bouw/constructie-tekening + vergunningsaanvraag zwevend terras, draagkracht dakterras/inpandig balkon berekenen, draagkracht berekening plat dak tbv dakterras, constructie berekening tbv dakkapel, constructieberekening laten maken, constructieberekening maken voor een draagmuur verwijderen + plaatsen panelen, draagkracht berekenen van een plat dak, constructieberekening voor trapgat in betonnen vloer, draagkracht berekenen van een plat dak, palenplan tbv uitbouw, constructieberekening laten maken en onze klanten hebben een offerte ontvangen van elke architect uit hun eigen regio.

Het complete overzicht van vrijblijvende offerte aanvragen bij een bouwkundige, ontwerper, constructeur, bouwkundig tekenbureau of architect voor bouwtekening en ontwerp in de provincie Friesland staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect in Friesland:

dinsdag 30 juni 2020

Constructie berekening tbv dakkapel

Er wordt eind dit jaar een dakkapel op de 2e verdieping geplaatst. Hiervoor is al een omgevingsvergunning verleend. Daaraan is een voorschrift verbonden: er moet een berekening van de opvang dakkapel in het dakvlak komen. Er is een principe detail tekening aanwezig. Wat heb je daarvoor nodig en wat kost mij dat?
maandag 11 mei 2020

Draagkracht dakterras berekenen voor vergunnings aanvraag

Voor een vergunningsaanvraag van een dakterras wil ik graag een draagkrachtberekening hebben van het dak. Tekening van balken etc. is reeds gedaan in Sketchup en evt. te leveren. Tevens wil ik voor mijzelf een draagkrachtberekening hebben voor het plaatsen van een speksteen kachel van 435 kg op de eerste verdieping op een houten vloer met draagbalken.
woensdag 31 juli 2019

Draagkracht berekenen van een plat dak

Draagkracht berekenen van bijkeukendak omdat we het dak willen isoleren met XPS platen en serum. Gegevens: balken van 100 x 44, overspanning 2.20 m hart-hart afstand 55 cm. Oppervlakte dak: 6 x 2.2 m.
woensdag 24 juli 2019

De draagkracht berekenen van een dakterras

Ik zoek een bouwkundige die de draagkracht kan berekenen van mijn dakterras. Ik zou hier in de nabije toekomst een jacuzzi op willen plaatsen.
woensdag 27 maart 2019

Constructieberekening en ontwerp voor een kelder

Ik wil een bouwtekening laten maken voor een kelder onder een kleine berging die ik wil maken. Er komt dus een kleine loods van 6,5x10 m (druk per m2 van de loods is 200 kg per m2). Daar onder wil ik een klein keldertje als extra berg ruimte hebben van ongeveer 8x4,5 m en 2.7 m hoog. Ik wil de vloer van de kelder in het werk laten storten door een professional. Deze vloer moet minimaal 0.5 m groter gemaakt worden dan de kelderwanden om opdrijven te voorkomen. De wanden ga ik vervolgens oplijmen met BIA betonblokken van formaat 297 x 214 x 98 mm. Verdere specificaties van deze blokken zijn via Google te vinden. Nadat de keldermuren staan zal er een professioneel bedrijf komen die de kelder van buitenaf afdicht. Vervolgens moet daar een funderingsbalk omheen gestort worden welke aan de zijkant bevestigd moet worden aan de keldermuur. Dan moet er een kanaalplaat of een massieve betonnen plaat op die funderingsbalk komen te liggen. De keldermuur blijft 1 cm vrij van deze kanaalplaten zodat eventueel gewicht niet doordrukt op de keldermuur maar opgevangen wordt door de funderingsbalk. De begane grond vloer moet ook een funderingsbalk hebben. Daar na zal er een gewapende vloer gestort worden over de hele loods. Hierbij zal ook een gewapende smeervloer van minimaal 5cm over de kanaalplaten gestort worden zodat het allemaal 1 geheel wordt. Ik wil graag een constructie tekening laten maken zodat ik weet dat het geheel sterk wordt. Voor de uitvoering van het project heb ik mensen. Ik doe in bijlage 1 een foto van de constructie van de keldermuur/funderingsbalk/begane grondvloer. Bijlage 2 is een voorbeeld van de voet van de kelder. Ook doe ik in bijlage 3 een kopie van het product blad van de BIA betonblokken.
zaterdag 24 februari 2018

Bouwtekening maken voor het een dak doortrekken

Wij willen een uitbouw voor onze slaapkamers. Naast onze slaapkamer is een platdak. Door het dak door te trekken vergroten we op een simpele manier onze slaapkamers. De oppervlakte die er bij komt is ongeveer 590 centimeter breed en 260 centimeter lang. De hoogte gaat van 245 centimeter tot 120 centimeter. Wij moeten hiervoor een aanvraag indienen met bij behorende tekeningen. Wij zoeken iemand die ons daar bij kan helpen.
maandag 9 januari 2017

Tekening maken van een bestaand openbaar gebouw

Wij hebben een voormalige dansschool gewijzigd in een openbare gebedsruimte. Wij hebben van de gemeente een email ontvangen met het verzoek om een tekening in te sturen van de huidige indeling van het pand, met daarbij de vermelding van alle voorzieningen op het gebied van veiligheid en preventie. We laten een bestaande tekening graag aanpassen en ontvangen vooraf graag een prijsopgave van de kosten.
zaterdag 13 februari 2016

Aanbouw en keuken ontwerpen

Wij willen aan de achterzijde van onze woning een aanbouw laten maken. De keuken zit aan de voorzijde en daarvoor willen wij ook een ander ontwerp laten maken. De gevraagde diensten zijn derhalve, advies, tekenwerk en ontwerp van de aanbouw en de keuken. We ontvangen graag een offerte voor de daaraan verbonden kosten.
vrijdag 8 januari 2016

Bouwtekening voor aanbouw en verbouwing laten maken

Architect. Voor aanbouw en verbouw van het hele huis.
woensdag 2 december 2015

Ontwerp maken voor doortrekken van een kap

Ik ben op zoek naar een architect die een bouwtekening voor de omgevingsvergunning kan maken. Wij willen graag de kap van het woonhuis laten doortrekken onder de open veranda.
maandag 24 augustus 2015

Bouwtekening voor een uitbouw laten maken

Wij zijn opzoek naar iemand die voor ons een bouwtekening kan maken voor een uitbouw aan ons huis. Ook al het bouwadvies is welkom, omdat wij zelf de bouw gaan realiseren, voor meer informatie graag even bellen.
dinsdag 18 november 2014

Bouwtekening maken voor woonark bouwen

Ik zou graag een offerte willen aanvragen voor een bouwtekening voor een woonark met de afmetingen 15 x 6 meter. Het betonnen casco is 1,5 meter diep. En we zouden graag twee woonlagen willen hebben. Dus in totaal 180 vierkante meter woonoppervlakte.
vrijdag 14 maart 2014

Bouwtekening voor aanbouw aan bestaande woning

Uitbouw circa 3 meter diep over volledige breedte huis. Inclusief bovenverdieping. Dak met oversteek en wolfskap. Er moet nog bepaald worden hoe we de aanbouw gaan maken en willen daar advies over. Daarna hebben wij een berekening en constructietekening nodig.
zaterdag 2 juni 2012

inschrijven

Ik ben interieurarchitect en wil ook graag gevonden worden via dit systeem. alleen kan ik er niet achter komen waar ik mij kan 'inschrijven'. dit geldt ook voor mijn man, die is timmerman.
woensdag 9 mei 2012

Boerderij: de deel, en eerste etage op de deel maken

De boerderij is gebouwd in 1930 en is een traditioneel gebouwde rietgedekte friese stolp. We willen de deel en daarboven een eerste etage bouwen. Nu is het een grote open ruimte.
woensdag 11 januari 2012

Renovatieplan oud herenhuis maken

Het betreft een herenhuis uit 1910, een geschakelde woning van 850 m3. Het plan is om deze weer in orginele staat terug te brengen met hedendaagse materialen en comfort. Een kant van het huis is 10-15 cm verzakt. De orginele blauwdrukken van het huis zijn aanwezig. Graag zou ik met een bouwkundige in contact komen die een gedegen ervaring heeft met het renoveren van oude panden en een plan en ontwerp kan maken met mogelijkheden en gerelateerde kosten.
zondag 13 november 2011

Weekend huis ontwerpen en opknappen

Wij hebben gekocht een bejaardentussenwoning van 50 m2 bij de Friese meren. Hij moet totaal gerenoveerd worden. Er is nu een zolder mogelijk met vlizotrap, vaste trap maken en twee slaapkamers. Dus isoleren, dakramen en trap. Beneden moet alles vervangen worden, wc, badkamer, keuken, schuifpui of openslaande deuren, openhaard, er zit al een schoorsteen. Ook vragen we ons af of de plannen die we hebben de beste opties zijn en waar we moeten beginnen, we kunnen wel wat zelf.
maandag 24 oktober 2011

Tekening tuinhuis / gastenverblijf

Graag zou ik van u een prijsindicatie ontvangen voor een tekening van een blokhut / tuinhuis / gastenverblijf. Deze tekening heb ik nodig voor de bouwaanvraag bij de gemeente Lemsterland Friesland Met de maten van 8.00 m x 4.00 m de hoogte moet ongeveer 2.50 m hoog worden. Een plat dak met isolatie en waterafvoer, met een dakgoot met afvoerpijp. Deze blokhut / tuinhuis moet op een hardhouten fundering komen Ramen en deuren heb ik in het tekeningetje aangegeven, mocht u hierin ook ideeën hebben dan hoor ik die graag. De ramen moeten wel open kunnen voor de nodige ventilatie. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht. Ik ben benieuwd naar uw voorstel.
maandag 4 juli 2011

Bouwtekeningen vakantiewoning

Het betreft bouwtekeningen voor het bouwen van een vakantiewoning. De woning heeft een oppervlakte van 100 m2. De afmetingen zijn ongeveer 8,8 x 11,7 meter en de nokhoogte 6,05 meter. Ontwerp is er al. Gaat om bouwtekeningen, berekeningen en het maken van de officiele tekening voor het indienen bij de gemeente.
maandag 27 juni 2011

Studio op de tuin (fotografie)

Graag ontvang ik van u een offerte m.b.t. een tekening voor een te bouwen fotostudio. Bouwtekening, werktekening en constructie (alles wat de gemeente wenst). Deze fotostudio moet geschikt zijn voor vloerverwarming (aardwarmte). De gemeente stelt wel al eis: maat max 7,5 x 20 goothoogte max 3 mrt (we denken zelf aan een lessenaarsdak) In de fotostudio zal de eerste 10 mrt een verdiepingsvloer komen (overstek). In de buitenkant van de studo zijn we één groot kozijn met twee deuren en aan elke kant een raam nodig één groot kozijn met alleen glas (advies nodig mbt Zijkant rechts) Afwerking buitenkant zal van hout worden gemaakt Binnenkant steen (kalkzansteen) Vloer Balkje broodje Afwerking vlinderen
zaterdag 28 mei 2011

Advies opnieuw kamer inrichten

De woonkamer is nu te druk en we willen het graag anders inrichten. Graag advies van een interieurarchitect. We zouden graag een indicatie ontvangen voor de kosten van een advies.
maandag 21 februari 2011

Aanbouw huis (ingang)

Bij de bouw van het huis is destijds besloten om voorlopig geen bijkeuken/garage te bouwen omdat ik het niet bij het huis vond passen. Het zag eruit als een pukkel (foeilelijk). Nu is het erg onpraktisch omdat alles door het huis heen slingerd. Ik heb ook moeite om het huis ingericht te krijgen. Ik ben dus op zoek naar een architect die iets moois bij het huis kan bedenken.
dinsdag 14 december 2010

Aanbouw aan woning/uitbreiding kamer

Bestaande woning achter uitbreiden met een uitbouw aan de keuken. De keuken is tuingericht en het is dan ook de wens binnen met buiten te laten overlopen. Dus graag openslaande tuindeuren en een landelijke sfeer in de keuken. Een architect voor advies en tekeningen. Graag bespreken we met u de mogelijkheden.
zaterdag 10 juli 2010

Offerte horecaonderneming

Op basis van een bouwplan een offerte + tekening samenstellen. Betreft casco pand welke moet worden aangepast ivm horecabestemming. Graag maak ik een afspraak met u om het pand door te lopen.
woensdag 9 juni 2010

Woning ontwerpen in stijl van ...

Woning ontwerpen in stijl van Amsterdamse school / jaren 30. Architect gespecialiseerd in jaren 30 stijl. Gaat om ontwerp en tekeningen.

Partners

Partners van Casius