Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij aannemers voor een mansarde kap aanpassen aan de hand van een bouwtekening:

Een mansarde kap aanpassen aan de hand van een bouwtekening

Een mansarde kap aanpassen naar een hogere bij om een functie zolder te creëren. De wolfseinden laten vervallen en rechte einden creëren. Hier zijn al bouwtekeningen voor gemaakt. Ik zoek nu een specialist die dat kan uitvoeren.
Onze klant uit Hengelo (Overijssel) wenst(e) offertes van aannemers voor aanbouw, uitbouw en dakopbouw te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor een mansarde kap aanpassen aan de hand van een bouwtekening uit heel Nederland:

Een vrijstaande woning voorzien van nieuwe dakpannen

Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte voor het vervangen van de dakpannen op ons bestaande dak. Het betreft een mansarde kap. We willen dit het liefst vervangen met donkergekleurde (grijs/wart, niet glanzend) keramische dakpannen. De bestaande latten kunnen blijven zitten, tenzij het goedkoper is om deze te vervangen in verband met het formaat dakpan wat er nu op zit. Er zijn ongeveer 1100 nieuwe dakpannen nodig. De bestaande dakpannen mogen op locatie achterblijven. Er zijn nog geen nieuwe dakpannen aanwezig. Het betreft een vrijstaande woning.

Mansarde kap dakpannen vervangen en mogelijk isoleren

Ik zou graag de dakpannen van mijn vrijstaande huis, mansarde kap van circa 100 m2 laten vervangen. Ik denk er over na om ook het dak te laten isoleren. Het zijn rechthoekige dakvlakken. 1 dakvlak heeft 3x velux ramen en 1 dakvlak heeft 2 gemetselde schoorstenen. Noklijn is circa 8,5 m. Inclusief nieuwe keramische dakpannen: b.v. vhv blauw gesmoord. Het dak is van binnenuit een deel geïsoleerd, tegen de dakspanten aan, er is een ruimte van ongeveer 15 cm tussen isolatie en dakbeschot. Afvoeren graag in overleg. Over isolatie materiaal wil ik advies. Het is een vrijstaande woning, een steiger kan rondom geplaatst worden. Een kant zou even overlegd moeten worden met de buren.

Zijgevels van buitenaf isoleren

Op beide zijgevels van ons vrijstaande huis van circa. 10 meter bij 6 met mansarde kap willen wij aan de buitenzijde isolatie aanbrengen en laten afsmeren. Rc waarde totale gevel minstens 6 is dat mogelijk? Graag ontvangen wij ook een prijsindicatie.

Dakpannen van mansarde dak vervangen

Het gaat om het vervangen van de dakpannen van de mansarde kap. Daarop hebben we een dakkapel en 2x dakraam en de doorvoer van de cv. Het gaat om circa 130 m2 oppervlakte en het hoogste punt is circa 8 meter hoog. Afvoeren van de dakpannen doen we zelf. Isolatie is niet nodig. De nieuwe (keramische) dakpannen willen we in dezelfde kleur. Het dak begint op een hoogte van 3,5 meter. De woning is vrijstaand en een steiger plaatsen is mogelijk. Eind januari komen zonnepanelen, maar dit kan ik verzetten.

Prefab casco opbouw op de garage

Wij zijn op zoek naar een prefab verbouwing van de garage. Dit is een garage van 4,5 bij 7 meter, losstaand vaan het huis. Het huidige zadeldak is 1,8 meter hoog boven de eerste verdieping. De bovenruimte is zo niet goed te gebruiken, ondanks dakkapelletje. Wij zijn op zoek naar een mansarde dak waarbij de hoogte binnen met 50 -60 centimeter wordt verhoogd. De toegang tot de bovenruimte moet extern plaatsvinden. Nu zit de trap binnen, maar dit kost teveel ruimte. Aangezien de bovenruimte bedrijfsruimte wordt is een aparte opgang plezierig. Wij denken nu aan een opgang met een balkon constructie aan de lengte van de garage (7 meter) met een ingang in het midden. Voor het licht denken wij aan weerszijde van de deur aan een balkon dakraam (velux). Aan de kopse kanten denken wij ook aan een openslaand raam. We hebben een houtskeletbouw huis. De garage is dit niet, maar kan met een houten kap ondanks de dan afwijkende vorm o.i goed aansluiten. De nok van het huis is minimaal 1,5 meter hoger. Hier moeten we onder blijven. Er zijn ook richtlijnen mbt de dakgoten en dakkapellen, maar deze omzeilen we met onze plannen. Het verwijderen van het oude dak is onderdeel van het werk. Wij zoeken een casco opbouw.

Renovatie aan een mansarde dak en opnieuw isoleren

Het betreft een vrijstaand huis met mansarde kap uit 1939. Geschat dakoppervlak 80 m2. De daklatten en pannen moeten worden vervangen. Naast renovatie ook isolatie vervangen en binnenkant dak afwerken. Als het nodig is een dakgoot controle / reparatie. met een trap is de situatie goed toegankelijk.

Mansarde dak op een bestaande garage met een zadeldak

Wij willen een vergunningsvrije verbouwing van onze garage. De huidige garage kap is stahoogte 1,8 meter onder de nok. Dit is niet voldoende. Met een mansarde kap kan de ruimte van 4,5 m bij 7,0 meter veel beter worden benut. Wij zoeken hulp bij het zetten van de kap en het verwijderen van de oude kap. Binnenwerk doen wij zelf. Entre via de buitenkant. Wij zoeken een deur in het pannengedeelte met een buitentrap met stagedeelte boven (2 x 1). Aan weerszijde van de toegangsdeur een dakraam (velux balkon ramen) en aan de 2 platte zijden ook een openslaand raam. De garage staat bij een hout skelet huis. Kopse kanten in hout uitvoeren. 1 daarvan is nu steen. Deze moet deels worden verwijderd. De nok van de garage mag maximaal 1,5 meter omhoog. 1 meter lijkt voldoende. Optioneel een balkon van 2 m bij 1 m op een kopse zijde (dan een deur i.p.v. een raam).

Mansarde dak isoleren

Mansarde dak waarvan verdieping 1 geïsoleerd dient te worden. Bestaande pannen dien te worden hergebruikt (heb er nog ongeveer 70 reserve stuks). Het betreft een helft van een twee onder een kap met afmetingen 7+9+7 met een hoogte van 2,5-2,7 meter. Constructie is nu: dakpan, regel en balkenwerk, lucht, oude glaswolisolatie tegen enkelsteen muur.

Het isoleren en opnieuw dekken van een groot dak

Ik zoek een dakdekker die het dak van mijn woning kan renoveren. Het gaat om het isoleren vanuit buiten en het vervangen van de dakpannen. Wellicht moeten de panlatten ook vervangen worden. Het betreft een 'mansarde' dak ofwel franse kap van een vrijstaande woning. De conditie van het huidige dak voor zover te beoordelen is goed. Wel moeten (uiteraard) de dakpannen (Tuile du Nord) worden vervangen. In verband met de constructie is een zo dun mogelijke dakisolatielaag wenselijk. Wij denken zelf aan PIR met een Rd van 3,5. De afmeting grondoppervlak van onze woning is (l x b) 8,5 bij 6,5 m. De 4 dakvlakken zijn ongeveer 3,2 meter hoog. De onderste dakvlakken vallen buiten de reeds geïsoleerde spouwmuur, ik weet niet of deze dan toch mee geïsoleerd moeten worden. In het dak zit nu 1 dakkapel die vervangen moet worden en aan de andere zijde willen we er 1 extra bij hebben. 1 van 2 meter breed en 1 van 3 meter. Voorkeur gaat uit naar een aannemer die beide klussen aan kan, maar dit is niet noodzakelijk.

Nieuw zadeldak twee onder een kap woning realiseren

Ik zoek een dakenspecialist/aannemer die een nieuw zadeldak kan realiseren. Wij overwegen een compleet nieuw dak te laten plaatsen, hopelijk willen onze buren hier in mee. De huidige nok is te laag, momenteel 170 cm hoog binnen. Wij zouden een nok willen van 270 cm hoog. Eventueel met een dakkapel aan de voorkant, niet een dakkapel met plat dak maar ook met pannen erop. Ons inzien zijn de pannen te hergebruiken. De diepte van de zolderverdieping is 6 meter. Oorspronkelijk was het een mansarde kap, maar in 1984 is de achterzijde recht getrokken. Er is dus nog een stukje plat dak, achter het pannendak, dus boven de achterzijde van de 1e verdieping. Graag zouden wij een indicatie ontvangen van het vervangen van het dak inclusief plaatsen dakkapel van 4.5 m breed aan de voorzijde, per huis 1x. De totale breedte van het dak komt op 12.6 meter. Verdere specificaties graag in onderling overleg.