Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Souterrain maken onder woonhuis in Amsterdam? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende aannemers uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één aannemer of meerdere aannemers bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke aannemer een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: souterrain maken onder woonhuis in Amsterdam. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze aannemers u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw aannemer!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende aannemers in uw regio.

Voor een aannemer, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: souterrain maken onder woonhuis in Amsterdam

Aanbouw met souterrain

Ik wil een aanbouw met souterrain laten maken in mijn tuin. Ik heb hier al wat tekeningen van gemaakt die ik eventueel zou kunnen opsturen. De afmetingen zullen 4 x 5 x 2,5 meter worden. De achterkant van mijn huis is alleen via de voorkant te bereiken. Dus met een prefab-bak zal het moeilijk gaan. Mijn beide buren hebben een aanbouw van 2,5 meter. Ik heb al een conceptaanvraag gedaan bij de gemeente en die is goedgekeurd. De slaapkamer moet prefab zijn en de woonkamer moet houtskelet worden. De afwerking mag in overleg.

Woning onderkelderen

Wij willen graag informatie betreft het onderkelderen van onze woning. Onze huidige situatie is dat onze souterrain waar nu alleen onze slaapkamer bevind te klein is en dat de ruimte ernaast van 43 m2 erbij willen betrekken graag zouden we de mogelijkheden willen weten en eventueel een afspraak kunnen maken. Waarschijnlijk ook wat vergunningen aanvragen. Pui moet open en een bak van beton gieten. Als het goed is weten jullie wat er dan moet gebeuren.

Souterrain toegankelijk maken via voortuin

Onze woning is geheel onderkelderd. Onder de woonkamer is een souterrain met stahoogte. We zijn benieuwd wat het zou kosten om dit souterrain meer licht en ventilatie te geven door een toegang te realiseren vanuit de voortuin. Aan de achterzijde is er al een koekoek. Aan de voorzijde zouden we dus de tuin uit moeten laten graven (circa 20 m3). Dan past er een pui van circa 2,2 x 2,5 meter. Binnen moet er een radiator omgelegd worden. Regenpijp moet misschien opgevangen worden en omgelegd. Het gat voorzien van stenen wanden en een trap naar beneden uiteraard. Op aanvraag kan ik een kopie bouwtekening leveren van ons huis. Een pré is een bedrijf die ook een vergunning kan aanvragen/leveren.

Balkon en veranda maken

Voor een bel-etage of souterrain wil ik graag een balkon maken op de bel-etage met een trap naar beneden naar de tuin. Er is momenteel geen voorziening. Werkzaamheden graag uitvoeren en afronden voor 1 mei 2018. Ik wil namelijk een balkon en een veranda laten maken. De balustrade is 1,5 meter, de trap naar beneden is ook 1,5 meter.

Tussenwand met deur plaatsen

Van 1 kamer twee kamers maken middels een rechte tussenwand plaatsen. Een wand met een deur erin. Breed 5.30 meter en hoog 2.35 meter. Moet wel stevig zijn (moet ook op de tussenwand wat op kunnen hangen) en wel een geïsoleerde tussenwand in verband met geluidsisolatie. Een lichtpunt doortrekken naar een van de kamers. In een souterrain dus in de vloer boren of in een van de wanden kan lastig.

Stucwerk in woonvertrek en spanplafonds in kamers maken

We willen een spanplafond in een slaapkamer in het souterrain. Afmeting 4.45 bij 4.45 meter, daarin zit een trap en trappengat. Hier hangen 8 spotjes, deze graag behouden. Eventueel in de werkkamer een spanplafond, afmeting 4.41 bij 3. 10 meter. Stucwerk: 100 m2 in woon/eetkamer en keuken. Op de wanden waar nu granol op zit. Een deel is steens, waar een toog dichtgemaakt is. Alles moet glad stucwerk worden. Graag op de offerte een duidelijke prijs, vermeld per klus. Op korte termijn uitvoeren want 7 december moet de nieuwe keuken geplaatst worden. Het stucwerk heeft dus prioriteit.

Souterrain uitgraven en verlengen

Er staat een woning te koop waar ik interesse in heb mits het souterrain vergroot kan worden. Dit zou ik graag doen door een deel wat nu als kruipruimte wordt gebruikt uit te graven en deze uit te graven ruimte te verlengen de achtertuin in. Het deel wat uitgegraven dient te worden is (kruipruimte) is 3,60 meter x 3,60 meter. Het deel wat verlengd dient te worden 4 meter (breed) x 6 meter (lang). De laatste 2 meter van de 6 meter verlenging zouden wij graag als patio gebruiken. Het dak van de verlenging dient te worden gebruikt als terras. Bijgevoegd vind u een bijlage met plattegrond. In overleg met de verkopende makelaar kan ik een afspraak maken als u de woning wilt bekijken. Mijn verwachting is dat er constructief wel het een en ander moet worden gedaan.

Souterrain vergroten en/of muren injecteren

Ik woon in een parterrewoning met daaronder in het souterrain een kamer van 6 x 2,5 meter. Ongeveer 5 jaar geleden zijn de muren van het souterrain geïnjecteerd. We hebben desondanks weer vochtschade op diverse plekken in de muren. We overwegen om een extra kamer achter de huidige te laten bouwen en zo het souterrain te vergroten. Daarbij kan dan wellicht een goede ventilatie van de voor- naar de achterzijde gerealiseerd worden. We willen laten bekijken of dit een optie is, zodat dan het vochtprobleem vermindert. Een andere mogelijkheid is om de muren op een andere plek te laten injecteren. Ik wil een afspraak maken met bedrijven die hier ervaring mee hebben. Ik ontvang graag uw advies en een offerte.

Uitbouw van 2 woonlagen aanbouwen

Het souterrain van 5,84m breed zouden we willen uitbouwen met 3 a 4 meter met veel glas zodat er meer licht inval ontstaat, naast de extra ruimte wat er dan ontstaat. Daarboven op willen we dan de woonkamer / leefkeuken op uitbouwen, dus op de uitbouw van het souterrain. Ook circa 4 meter met veel glas. Zodat we op de eerste verdieping een woon keuken kunnen maken.

Souterrain maken onder woonhuis

De oppervlakte van onze vloer is 40 m2, wij zouden graag een souterrain onder ons huis graven van 2.10 diep met koekoek ramen aan voor- als achterzijde.