Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Souterrain kelder uitgraven? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende aannemers uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één aannemer of meerdere aannemers bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke aannemer een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: souterrain kelder uitgraven. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze aannemers u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw aannemer!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende aannemers in uw regio.

Voor een aannemer, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: souterrain kelder uitgraven

Kelder bouwen

We hebben recent een woning gekocht die wij in de loop van 2020 betrekken. We hebben het plan opgevat om in deze bestaande woning een kelder of een souterrain te laten bouwen. In verband met de aanvraag van de hypoptheekfinanciering voor het bouwdepot hebben we op korte termijn een onderbouwde, maar wel globale inschatting nodig van de kosten van deze verbouwing. Het is een split-level tussenwoning, waarbij er achter de inpandige garage ruimte is (nu nog kruipruimte) om een kelder te plaatsen. De garage bevindt zich dus ook onder de woning. In de buurt zijn meer bewoners die een kelder hebben laten bouwen. Wij willen een ruimte creëren van 6m x 4m met een hoogte van 2,25 meter. Voor zover nu bekend zijn er geen bouwtekeningen van de woning beschikbaar. De woning stamt uit 1973 en volgens de huidige bewoner is de kruipruimte en fundering van de woning al voorbereid voor het inbouwen van een kelder. Kunt u op basis van deze informatie een globale inschatting maken van de prijs van een dergelijke verbouwing (het komt in dit stadium nog niet aan op 5000 euro). Of moet u ter plaatse een kijkje nemen? De huidige bewoner heb ik hierover al geïnformeerd en staat welwillend tegenover het bezoek door een aannemer. Kunt u in de prijsopgaaf het verschil aanbrengen tussen casco-bouw en volledige bouw. Onder casco versta ik dan, naast water en winddicht wel dat buitenramen, leidingwerk, aansluitingen, elektra en freeswerk voor leidingen al wel is gebeurd. Maar het plaatsen van wandjes, kozijnen nog door mijzelf kan worden afgemaakt. Ik overweeg om het afmaken zelf te doen, maar dat is afhankelijk van de kosten. De taxateur voor de financiering heeft in ieder geval een indicatie nodig voor het bepalen van de hoogte van het bouwdepot.

Kelder of verdieping onder bestaande dijkwoning maken

Onder onze woning, dijkwoning, willen we een extra verdieping (kelder / souterrain). De "kruipruimte" is al voor een groot gedeelte uitgegraven en ook zijn er al 2 zijmuren. Er moet dus een trap naar benden komen, isolatie, een vloer en nog een achterwand (maar ik ben geen expert). ** Idem zelfde dag aanvraag ontvangen voor: "Op ons balkon willen wij een terrasoverkapping die wij in een later stadium nog aan kunnen vullen met zijwanden tot een tuinkamer"

Souterrain maken van kelder

Van de kelder van 120 hoog moet een souterrain worden gemaakt van 220 hoog. 58 m2 oppervlakte. Er moeten 2 tot 3 kamers in komen en 1 slaapkamers. Het moet compleet afgewerkt worden met elektra en stucwerk. Er is een vergunning voor nodig en die ga ik nog aanvragen. Graag ontvang ik een offerte

Kelder uitdiepen en inrichten, verbouwing hele huis, aanpassing tuin

Graag laat ik een aantal grote klussen uitvoeren. het gaat om: - het huidige soutterain uitdiepen. Deze moet 12 bij 5 meter worden en is nu 1 m hoog, deze moet 2.20 m hoog worden. het worden 3 slaapkamers en een badkamer. Er is als het goed is geen vergunning nodig. Het ligt aan prijs of ik voor een compleet of casco oplevering ga, graag de prijs van beide opleveringen vernoemen. Er is funderingsproblematiek in de wijk. Er is onderzoek naar gedaan en binnen 10 jaar zou dit vervangen moeten worden. Daarom denk ik dat het interessant is om nu palen te slaan. - Daarnaast ook verbouwing van het gehele huis. Nu is op de verdieping de woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer, opslag en keuken, dit moet allemaal open worden met een open keuken en toilet, de rest gaat naar beneden. De keuken krijgt een andere plek. Dus alle binnen muren moeten eruit. Beneden moeten 2 slaapkamers en grote gang en badkamer en een grote slaapkamer achter gecreëerd worden. - Aanpassing van de tuin met trap. Nu loopt tuin ongeveer tot waar het souterrain loopt, als deze wordt uitgediept wordt dit dieper, dus laat ik graag een schuifpui in de achterste slaapkamer plaatsen, met een trapje naar de tuin boven. Het huis is nu 58 m2.

Uitbouw met souterrain bouwen

Wij willen graag weten wat de mogelijkheden zijn om ons huis te voorzien van een kelder/souterrain. Het huis heeft momenteel een kruipruimte van 1,20/1,40. Als er een vergunning nodig is kan de vakman deze opnemen in de offerte. Verder laten wij ons graag adviseren naar de mogelijkheden.

Kelder onder bestaand huis afmaken

Ik zoek een aannemer die een kelder onder een woning kan afmaken. Er is al aan begonnen. De kelder is 55 m2 groot en heeft een hoogte van ongeveer 200 cm. Mocht het kunnen zouden we de kelder iets dieper willen maken. Het gaat om het waterdicht maken, een vloer storten en het afwerken van de kelder. Het betreft een hoekwoning. De bestaande voorgelegen souterrain (25 m2) moet waarschijnlijk ook op de schop genomen worden.

Souterrain uitdiepen

Ik overweeg een vrijstaand huis te kopen waar een bestaande stahoge kelder in zit (2m) met 1 koekoek. Oppervlakte is kleine 50m2. Ik wil graag de bestaande kelder met circa 70 cm uitdiepen en 1 koekoek er bij laten plaatsen, zodat er volwaardige leefruimte ontstaan. Nieuwe vloer moet goed geisoleerd zijn, in ruw beton op te leveren. Met verdere afwerking hoeft op dit moment een rekening te worden gehouden. Huis staat op zandgrond en is goed toegankelijk. Ik begrijp dat dit te weinig info is voor een juiste offerte, maar wil graag weten wat grofweg de bandbreedte is van de grove werkzaamheden zodat ik weet of het zinvol is hiermee verder te gaan.

Kelder onder bestaand huis

Onder ons hoekhuis hebben wij een grote loze kruipruimte waar je kan staan. Deze ruimte willen wij gebruiken door een kelder te realiseren. Wij wonen op de hoek en hebben aan de ene kant al een stenen muur en doordat de buren al een souterrain hebben, is er ook aan de andere kant al een muur. Doordat het een dijkwoning is en de tuin een verdieping lager ligt, komt de kelder dus aan de ene kant wel en aan de andere kant niet onder maai-niveau. De kelder zouden wij graag 4.80 meter breed bij 7-8 meter diep willen hebben. Waarschijnlijk is er een vergunning nodig, deze zouden wij het liefst door de vakman geregeld willen hebben. Het doel is om of een grote berging/ fitnessruimte te maken, of als het mogelijk is om een trap naar beneden te maken voor een woonkamer. De oplevering ligt aan de mogelijkheden. Wij staan voor alles open.

Uitbouw kelder/soutterrain

Wij zijn voornemens een huis in Den Haag te kopen. Aankoop van het huis is wat ons betreft mede afhankelijk van de kosten om de kelder te vergroten/uit te bouwen tot souterrain. Wij willen daarin een muziekstudio maken. Zoals ook uit de foto’s blijkt is de huidige kelder 2,12 meter hoog en ligt deze onder de keuken en veranda. Het huis (en de veranda) liggen ongeveer 1 meter hoger dan de tuin (zie bijlage). Ons idee is om onder het rode vierkant de kelder uit te bouwen en de veranda uit te breiden (bijlage niet toe te voegen, gestuurd per mail). De oppervlakte van het rode vlak is ca 7,1 x 4,6. Kort samengevat lijkt het te gaan om: - het doorbreken van 1 steunmuur onder de keuken - - het doorbreken van overige aanwezige muren, liggend onder de (te verwijderen veranda) en een (indien noodzakelijk te verwijderen) houten berging

Kelder uitgraven

Wij willen de woning onderkelderen. De afmeting van het huis is 11 x 6 m (binnenmaten). Achter het huis ligt de tuin van 12,5 x6 m. De tuin is achterom bereikbaar, ook voor (kleine) graafmachines. Bij de voorgevel moeten koekoeken voor lichtinval aangelegd worden. Bij de achtergevel moet voor de lichtinval een wolfskuil worden gemaakt. De tuin ligt ongeveer 1,30 m onder het straatniveau. De kelder moet bij voorkeur ongeveer 4 meter de tuin in worden gegraven. De kelderbak wordt dan dus 15 x 6m. Het is wellicht verstandig om preventief funderingsherstel te plegen. Het huis is aan de achterzijde al onderkelderd (zie foto's). De stahoogte onder de balken bedraagt hier 1,75 m. Deze ruimte is nu dus eigenlijk alleen als opslagruimte te gebruiken. Graag vernemen wij van u een prijsindicatie voor het uitgraven en aanleggen van de nieuwe kelderbak met het preventieve funderingsherstel en het herinrichten en gebruiksklaar maken van het nieuwe souterrain.