Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Balkon ombouwen tot extra kamer? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende aannemers uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één aannemer of meerdere aannemers bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke aannemer een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: balkon ombouwen tot extra kamer. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze aannemers u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw aannemer!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende aannemers in uw regio.

Voor een aannemer, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: balkon ombouwen tot extra kamer

Balkon ombouwen tot extra kamer

Wij willen van ons balkon op de 2e etage een complete slaapkamer maken. Oppervlakte is 11,7 m2. Hoogte 2,8 m. Zie bijgevoegde plattegrond. Nu liggen er balkontegels. Het dak is van beton. Rechts aangrenzend een muur (ander gebouw) en links aangrenzend balkon van de buren. We willen een complete kamer inclusief vloer, muren, ramen, deuren, radiator aansluiting en stroom. We zijn aan het kijken of de vergunning echt nodig is, het is aan de achterkant. We willen de gevel gemetseld hebben. We denken eraan om 2 ramen te plaatsen, maar een gevel kan ook volledig van glas zijn. Qua kozijnen willen we graag advies voor onderhoudsarm en duurzaam materiaal. Voor de rest van het huis hebben we geloof ik hout. Een trap hebben we. We willen dit het liefst binnen 4 maanden gerealiseerd hebben.

Balkon ombouwen tot veranda

Wij gaan ons tuin renoveren en daar hoort ook bij dat we een veranda willen hebben. Echter hangt er een balkon boven de tuin. De balkon is van een metalen constructie en heeft houten vlonders met spleten erin. Het balkon is 1,9m diep en 6m breed. We willen graag dat het balkon waterdicht wordt gemaakt zodat iig een veranda staat van 1,9m diep. Aangezien we dit niet genoeg vinden zouden we graag dat tegen het balkon nog een glazen dak wordt gebouwd van ongeveer half meter diep.

Balkon inpandig maken

Ik wil het balkon inpandig maken, door glas of lexaan platen te plaatsen voor het hekwerk. En het balkon goed isoleren om bij de woonkamer te betrekken. Het balkon is 3,95 m bij 2,12. De deuren tussen de woonkamer en het balkon blijven staan. De balkon ruimte wil ik ombouwen tot eetkamer. Het gaat dus om het glas of platen (hangt van het gewicht af. Mij is vertelt dat het balkon 175 kilo aankan per m2 inclusief meubels en personen) en om het verhogen van de balkonvloer. Om de vloer te isoleren. Zie foto's van het bestaande balkon.

Dakterras ombouwen tot extra woonruimte

Ik zoek een aannemer die van een dakterras een dakopbouw kan maken. Op de tweede verdieping heb ik een (begaanbaar) dakterras (balkon) van 420 bij 300 cm. Hierop zou ik graag een extra kamer creëren. In de extra kamer zou ik graag een kunststof raam erin hebben, elektra en centrale verwarming willen laten aansluiten en plafond en muren laten stucen. Buitenkant mag ook bekleed worden met Keralit. Als het goed is, is het dakterras voorbereid op uitbouw werkzaamheden. Op deze verdieping is reeds 2 andere slaapkamer aanwezig. Het moet waarschijnlijk een opbouw met hout skelet worden.

Overkapping tot serre ombouwen

In de tuin hebben we een aantal jaar geleden een overkapping laten maken voor de keuken (lijkt Aluminium). Deze willen we nu dicht maken aan de zijkanten en aan de voorkant een oplossing met een schuif systeem. Tevens vroegen we ons af of het mogelijk is, en ook vergunning technisch mag, een serre te maken op het balkon van de verdieping (onze woonkamer balkon). Ik denk dat dit met aluminium moet. De overkapping is 5 bij 2,5 meter. De overkapping loopt schuin af met een graad of 10.

Balkon ombouwen tot kamer

Aan de voorzijde van de woning hebben wij een balkon van ongeveer 8 m2 die wij graag willen gaan gebruiken als kamer. Er zal 1 zijkant gemetseld moeten worden en aan de voorzijde willen wij graag een kunststof kozijn laten plaatsen. Het glas in de oude gevel dient te worden verwijderd en hier willen wij een wand laten plaatsen. De balkondeur zal een entree worden voor de nieuwe kamer. De ruimte dient te worden afgewerkt en er is nog geen vergunning aangevraagd.

Balkon aanbouwen

Ik wil een balkon laten aanbouwen aan de achterkant van het pand waar ik woon op de derde etage. Daarnaast wil ik 2 kozijnen laten ombouwen tot balkondeuren en moeten we twee radiatoren worden verlegd. De VvE is akkoord, voor de omgevingsvergunning zijn bouwtekeningen nodig, deze zijn nog niet gemaakt.

Balkon ombouwen tot kamer en carport bij de woning trekken

In heb interesse in een woning waarbij ik het dakterras graag wil laten ombouwen tot een extra kamer. Het dakterras is 5 bij 3.65 meter en ligt op de 1e etage. De aanbouw dient van bituum te zijn en de kozijnen wordt een kunststof schuifpui. De ruimte dient te worden aangesloten op bestaande vloerverwarming en de afwerking zal ik zelf verzorgen. De omgevingsvergunning moet nog worden aangevraagd. Daarnaast wil ik voor dezelfde woning een carport bijtrekken bij de keuken. Deze ruimte is 5.50 bij 4.85 meter. Er zal een grote kunststof schuifpui over de gehele oppervlakte aan 2 zijden moeten komen en aangesloten op de bestaande vloerverwarming. De afwerking hiervan zal ik zelf verzorgen.

Balkon ombouwen tot een uitbouw

Ik wil graag het balkon (3 meter breed, 0.6 meter diep) aan de zijkant van mijn woning (2 hoog) laten uitbouwen tot aanbouw/serre, met in ieder geval ook beglazing aan de zijkanten. De begane grond en 1e verdieping recht er onder hebben al een uitbouw op die plek, zie bijgaande foto. Met metselwerk onder en aan de zij- en bovenkant wil ik glas hebben.

Balkon ombouwen tot kamer en balkon aanbouwen

Ik heb in mij appartement op de 2e etage een balkon van 2 x 2 meter. Dit balkon rust op een uitgebouwde kamer, die ooit ook een balkon was, van mijn onderburen. Ik ben mij nu aan het oriënteren op het ombouwen van mijn eigen balkon tot kamer. Er moet dan een nieuw raam komen over de volledige breedte van het balkonhek. De huidige ramen en deuren mogen blijven staan. Wel moeten de vensterbanken verwijderd worden. Ik wil in de toekomst dan ook een nieuw zwevend balkon laten maken, zodat ik weer een buitenruimte heb. Misschien moet er bij de huidige wijziging al rekening worden gehouden met de constructie daarvan en moeten er ook al voorzieningen voor worden getroffen. Ik maak graag een afspraak zodat de situatie hier kan worden bekeken en sta open voor advies over de beste aanpak. Ik wil graag een afzonderlijke prijsindicatie ontvangen voor zowel het uitbouwen van de kamer als voor het zwevende balkon.